Tanja Žagar o zdravem življenjskem slogu: Bilo bi res žalostno, če bi se zasedela doma na kavču

Saša Britovšek Saša Britovšek
18.02.2020 06:06

Nikoli ji ne zmanjka energije in prav tako ne nasmeha. Najbolj znana slovenska rdečelaska je pravi vrelec pozitivne energije in k temu gotovo prispeva tudi njen razgiban življenjski slog. "Počutim se odlično. In delam na tem, da bom tudi jutri, čez mesec ali leto dni lahko rekla isto," pravi zadovoljna pevka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Žagar 
Osebni Arhiv

Mirna jutra in neobičajni zajtrki

"Zjutraj zelo uživam, ko si privoščim okusen sadni smuti in v tistih nekaj svojih minutah za urejanje. Če si znaš čas dobro organizirati, lahko ob še tako natrpanem urniku uživaš v svojih jutranjih navadah in ritualih," pripoveduje Tanja Žagar. "Pri nas doma je vedno dosti sadja in tako je tudi za zajtrk. Sicer pa so moji zajtrki zelo različni. Od jajčnih jedi do raznih namazov na kruhu, tudi raznorazne solate so pri nas zjutraj kar dostikrat na mizi, obožujem različne dobrote za v mleko ali jogurt. Velikokrat pa si že zjutraj zaželim kar konkretno kosilo, tako da se občasno lahko znajdejo na mojem jutranjem jedilniku tudi zrezki, pa kakšna enolončnica (ki sicer čaka na popoldan), burek ... Tisti, ki me poznajo, vedo, da bi lahko palačinke jedla zjutraj, popoldne, zvečer, pa še vmes za malico. Teh se najbrž nikoli ne bom najedla." 

​Mojstrica v kuhinji obožuje ajdove žgance

Na Tanjinem Instagram profilu lahko njeni oboževalci zasledijo tudi fotografije iz kuhinje. Videti je, da se pevka rada vrti po kuhinji in da svojo družino razvaja z odličnimi kosili. "Rada pripravim v pečici pečeno hobotnico s krompirjem in zelenjavo, pa krompirjevo rolado, jetrca s pire krompirjem, zelenjavne pite ... Zelo rada pečem tudi sladice. Na vse to mora biti "pripravljena" tudi naša zaloga sestavin. Tako so vedno v hladilniku mleko, kisla smetana, smetana za kuhanje, jajca, sir, maskarpone, gobe ... V omari pa nikakor ne smejo manjkati čebula, česen, bučke in moka." Njena živila za dobro počutje in neskončen vir energije so kar tropski sadeži, kot sta mango in avokado, saj obožuje doma pripravljen avokadov namaz s česnom ter smuti z mangom in banano. Med nepogrešljivimi jedmi, ki jih Tanja obožuje, pa so tudi ajdovi žganci. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B3o_fFBD5wY/{/instagram}

Pleše z zvezdami in skače s kolebnico

Glasbeni nastopi Tanje Žagar so vedno prava energetska eksplozija in vedno je videti, kot bi bila v vrhunski telesni pripravljenosti. Le kako ji uspeva?  "Z vsem po malo, tako da je vedno zanimivo in pestro. Rada imam sprehode, sem in tja malo teka, ob prvih spomladanskih sončnih žarkih me lahko vidite na rolerjih ali kolesu. Pa še vzpon na kakšen hrib, malo sproščene domače telovadbe - nekaj trebušnjakov, počepov, kakšen skok s kolebnico," opisuje svojo rekreacijo in doda, da se je temu v zadnjem letu pridružil še ples. "Pravzaprav je ples trenutno na prvem mestu. Sploh zdaj, ko se pripravljam na koncertni projekt Ples z zvezdami, ki bo 29. februarja v Hali Tivoli. Ta plesno-glasbeni šov zahteva veliko treningov in odlično telesno pripravljenost, tako da mu posvečam res veliko časa."

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič, Zvezde plešejo
Instagram

Sama sebi največji motivator

Vedno so njen življenjski slog krojile precej zdrave navade, saj je rada aktivna, že po naravi energična in vedno je rada jedla raznoliko hrano, vsega po malem. "O tem, kako pomembno je imeti redno prehrano, poleg gibanja pa tudi primeren počitek, sem začela razmišljati v trenutku, ko sem izvedela, da bom postala mama. V nosečnosti mi na kraj pameti ni padlo, da zjutraj ne bi jedla zajtrka, ali imela svoj drugi obrok šele pozno popoldan." Tanja pravi, da ob svojih telesnih aktivnostih ne potrebuje družbe ali kakšne druge spodbude: "Motivacijo za gibanje mi daje že samo življenje. Sem zdrava, imam roke, noge, vidim, slišim in bilo bi res žalostno, če bi se zasedela doma na kavču." Za rekreacijo si običajno izbere večerne ure, saj odkar ima sinka, ne želi zamuditi skupnih jutranjih vstajanj.

Igor Napast

Brez lepotnih ritualov, le z maminim nasvetom

Ena naših najpopularnejših pevk je seveda vedno opažena v javnosti in tudi zato se srečuje s številnimi vprašanji o skrbi za svoj videz. Tanja odgovarja, da nima posebnih lepotnih ritualov, razen tega, da že nekaj časa stavi na serum in kremo za obraz popolnoma naravne kozmetične znamke. "Na prvem mestu bi izpostavila osebno higieno. Mislim, da bi veliko bolj kot o lepotičenju, morali govoriti o tem. Torej, tuširanje zjutraj, popoldne in zvečer, oziroma vsaj zjutraj in zvečer, uporabljanje dezodoranta, skrb za ustno higieno in svež zadah. Vse to se mi zdi najbolj pomembno, šele nato pride na vrsto vse ostalo." Sončni žarki Tanjo ujamejo le na sprehodih ali med plavanjem, saj se drži maminega nasveta, naj se preveč ne izpostavlja soncu, tudi zato ni imela doslej nobenih težav s svojo kožo oziroma poltjo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta