Joga in pilates za kondicijo, ribarjenje za dušo

Saša Britovšek Saša Britovšek
11.02.2020 11:07

Ko je pred dobrega pol leta sedel na stol športnega direktorja KK Cedevita Olimpija, se je novega položaja in dela lotil zavzeto, tako kot je bil dobri dve desetletji predan košarkar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sani Bečirović je športni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija
Robert Balen

Nekaj let je minilo od konca vaše profesionalne kariere košarkarja. Koliko ste še vedno športno aktivni?
"Še sem aktiven, čeprav zaradi številnih poškodb, ki sem jih staknil med športno kariero, ne morem početi vsega, kar bi si želel. Obvezno si vsak teden vzamem čas za jogo in pilates, to pa je tisto, kar me na nek način ohranja v formi. Poleti rad veliko hodim. Večkrat me lahko srečate na kakšnem hribu v bližini Ljubljane, predvsem na Šmarni gori. Ko pa res začutim potrebo po konkretnem 'švicanju', tu in tam sedem na kolo. V hladnejših dneh grem zelo rad v savno in bazen."
Šport tako ostaja del vašega načina življenja. Kako usklajujete delovne in družinske obveznosti z rekreacijo?
"Vse je stvar organizacije, logistike in dobro izdelanega razporeda dneva oziroma urnika. Ne bi sicer rekel temu tako, a šport me je zagotovo naučil organizacije mojega delovnega dne, in na ta način vedno najdem čas prav za vse vsakodnevne aktivnosti."
S čim vas je opremila športna kariera, kar vam bo vedno prišlo prav?
"Prav zagotovo sem lahko štejem samokontrolo pri doseganju zadanih ciljev. Ne glede na to, kako težko je na videz morda kak cilj dosegljiv, si lahko z navadami, ki sta mi jih dali kariera in ne nazadnje družina, olajšam pot in dosežem vse, kar si zadam. Če stremiš k temu, da cilj dosežeš, potem vse poteka tako, kot mora."

Sani in njegov oče Memi Bečirović
Marko Vanovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta