Tony Cetinski in Dejan Lovren hudo razjezila uglednega znanstvenika: "Ne poslušajte bedakov, ki iščejo pozornost!"

D.Ži
13.05.2020 11:51

Pevec in nogometaš sta svoje spletne sledilce pozivala, naj se ne cepijo in pri tem močno na žulj stopila enemu najbolj spoštovanih hrvaških znanstvenikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Promo

Molekularni biolog in redni profesor na zagrebški farmacevtsko-biokemijski fakulteti, prof. dr. Gordan Lauc, je na Facebooku napisal daljši status, ki ga je posvetil pevcu Tonyju Cetinskemu in nogometašu Dejanu Lovrenu. Dvojica je pred kratkim organizirala javljanje preko Instagrama, potem ko sta svoje spletne sledilce pozvala, naj se ne cepijo. "Modra izjava pravi: Od vseh stvari na svetu je pamet najbolj pravično razporejena. Vsi so prepričani, da je imajo dovolj," je svoj zapis začel Lauc. "Ne kličite me, da vam pridem pet na poroko, niti me ne postavljajte v nogometno reprezentanco. V obeh situacijah bi bil zelo slab, zaradi tega bi se tudi slabo počutil.Ta dvojica o cepivih in boleznih ne ve niti toliko, kolikor bi bilo potrebno, da bi se zavedala, da ne ve ničesar. O boleznih, cepivih in imunskem sistemu vem toliko, kolikor vem. In vso naše planetarno znanje o boleznih in imunskem sistemu je veliko manjše od neznanja, zato se moramo intenzivno učiti, torej raziskovati," je poudaril.
{facebookpost}https://www.facebook.com/gordan.lauc/posts/10222968160260301{/facebookpost}
Dodal je, da upa, da vsaj eno stvar zdaj vidijo in razumejo vsi, saj zanjo ni potrebnega veliko predznanja. "Izostanek samo enega cepiva (proti covid-19) je ustavil planet in povzročil velike težave v zdravstvenih sistemih številnih držav. Čaka nas tudi recesija, ki bo v zgodovino šla kot velika depresija 21. stoletja. Vse to samo zaradi enega cepiva, ki ga nismo pravočasno nabavili. K sreči veliko drugih cepiv imamo, ker črne koze, otroška paraliza, ošpice in mnoge druge bolezni so nevarnejše od covid-19. Si lahko predstavljate svet, v katerem ni cepiva proti tem boleznim? Bi radi začeli z desetimi otroki, da bi jih vsaj polovica dočakala puberteto, ter le četrtina doživela, da bi lahko tudi sama imela otroke, vse ostale pa bi morali gledati, kako umirajo zaradi kužnih bolezni? Medicina nas je preveč razvadila v zadnjih petdesetih letih. Vojna, ki jo peljemo z bakterijami in virusi že milijone let, je izjemno kruta in samo znanost, nenehne raziskave nas lahko rešijo v takšni situaciji, kot jo imamo danes," je dodal. In nato še zaključil: "Ne poslušajte bedakov, ki govorijo o stvareh, ki jih ne poznajo niti toliko, da bi dojeli, da ne razumejo ničesar. Če delate v medijih, pa jim ne dajajte medijskega prostora, ki jim ga zdaj očitno manjka in si izmišljujejo teme, ki bi jih lahko pripeljale v medije."
{instagram}https://www.instagram.com/p/CADttX2DrZ1/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta