(VIDEO) Hrvaška pevka se bori s hudo boleznijo: Rekli so mi, da bom do leta 2014 na invalidskem vozičku

D.Ži
15.11.2021 10:55

Anđa Marić je črnoglede zdravniške napovedi spremenila v jekleno trmo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko je objavila video, v katerem hodi s pomočjo bergel, je Anđa Marić dobila veliko podpore z vseh koncev Hrvaške, zagotovo pa tudi iz Slovenije. Pevka, ki je vrsto let živela v Ljubljani in bila poročena s slovenskim kuharskim TV-zvezdnikom Primožem Dolničarjem, je gostovala v oddaji Direkt na hrvaški televiziji RTL, kjer je podrobneje opisala svoj boj in življenje z multiplo sklerozo.

"Ko si javna oseba, potem si kot javno stranišče, lahko pride kdorkoli. Ne. Ljudje so prijazni in sočutni, in ko sem začela gledati na to tako, da jim je mar, pravzaprav imam sočutje do zdravih ljudi. Ker jim je težko, ko me vidijo, ne vedo, kako bi se s tem spopadli," je povedala Anđa. Dodala je, da je bila pred enim letom zelo utrujena in ni mogla izreči stavka do konca, ne da bi bila zadihana. "Nisem mogla obdržati tona, nisem znala več peti," se spominja. Danes hodi s pomočjo bergle, a pravi, da ji gre dobro.

"Naučila sem se, da imam zdaj lahko zelo lepo in bogato življenje. Spoznala sem, da prelagam svoje življenje, ko bom bolje, ko bom zdrava, ko bom lahko to in to. In potem sem se zavedla, da so bili potresi v Zagrebu, pandemija in vse, in pomislila sem: kaj pa, če mi ne bo nikoli bolje. Ali je vredno čakati na kakšnega Godota, ki ne bo nikoli prišel?" pravi Marićeva. 

Dejala je, da so bile napovedi glede njenega zdravja sprva katastrofalne. "Ko so mi leta 2012 postavili diagnozo, so mi rekli: 'Gospa, sprijazniti se morate s tem, da boste najkasneje do leta 2014 na invalidskem vozičku.' Rekla sem 'ne' in to je vzbudilo veliko trmo v meni. Brez dvigala, vseh 9 let," je sklenila pevka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta