(VIDEO) Neodgovorno! Žena Novaka Đokovića širila teorijo zarote o koronavirusu, pa so jo raztrgali

D.Ži
02.04.2020 12:25

Da je pred deljenjem vsebin s svetovnega spleta včasih bolje dvakrat premisliti, se je te dni naučila Jelena Đoković.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Jelena Đoković, žena srbskega teniškega asa Novaka Đokovića, je na Instagramu objavila posnetek s povsem neutemeljeno teorijo zarote o širjenju koronavirusa, kar je mnoge presenetilo in razhudilo. "Toliko posnetkov kroži iz dneva v dan, toliko teorij o vzrokih korone, načinih zdravljenja, preventive ... Evo, tukaj je eden, ki sem ga dobila pred dnevi. Če ima kdo čas, naj pogleda. Zanima me, kaj si mislite. Pišite!" je napisala Jelena svojim sledilcem in objavila posnetek, ki namiguje, da je s koronavirusom povezano omrežje 5G. Širjenje takšnih teorij ni naletelo na prav veliko odobravanja med njenimi sledilci. Očitki so se vsuli.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B-c3GrrDoPT/{/instagram}
Da je skrajno neodgovorno, da oseba s takšnim vplivom širi takšne teorije in to pred milijonskim občinstvom, brez kakršne koli znanstvene osnove in dokazov, lahko preberemo med jeznimi komentarji. Ena od sledilk jo je opozorila, da je na posnetku dr. Thomas Cowan, ki so mu v Kaliforniji odvzeli zdravniško licenco. Jeleni sledilci sporočajo, da je to diskreditirani holistični zdravnik, ki je o svoji teoriji zarote minuli mesec predaval na konferenci v Tucsonu v Arizonu.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B-PYFuNDS6S/{/instagram}
Bilo je na dogodku, ki so se ga udeležili tudi številni nasprotniki cepljenja. Taisti zdravnik je vznemiril zdravniško zbornico tudi s tem, ko je nekoč pacientki z rakom dojke kar brez podrobnega pregleda predpisal zdravilo, ki ga ameriška farmacevtska agencija ni potrdila, na kar je sicer niti opozoril ni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta