(VIDEO) Prva glasbena nagrada: Nadarjena lepotica hodi po stopinjah svoje mame

Saša Britovšek Saša Britovšek
19.02.2020 11:13

23-letna pevka, hči legendarne glasbenice in uspešnega producenta, je s svojo prvo nagrado brit začela unovčevati svoj izjemen glasbeni talent.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mabel s ponosno mamo Neneh Cherry
EPA

Pred točno tridesetimi leti je glasbeno nagrado brit za najboljšo žensko izvajalko na Otoku prejela Neneh Cherry. Skodrana glasbenica iz Stockholma si je v devetdesetih priljubljenost in nagrade pripela s skladbami Buffalo Stance, Manchild, Kisses on the wind in I've got you under my skin. Čeprav ne več v tolikšnem soju slave kot nekoč, Nenah še vedno nastopa in snema plošče. Pred dobrim letom dni je posnela svoj zadnji album Broken Politics, na letošnji podelitvi nagrad brit v Londonu pa je sijala od sreče, ko je bila za najboljšo glasbeno izvajalko razglašena njena 23-letna hči Mabel
{embed_youtube}https://youtu.be/JWsRz3TJDEY{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/OJ9VBMBS3qE{/embed_youtube}
Nenah ima tri hčerke, najstarejša Naima je 37-letna fotografinja, njen oče pa je glasbenik Bruce Smith. Leta 1986 je pevka na letališču v Londonu spoznala producenta Camerona McVeja, s katerim se je poročila leta 1990 in imata dve hčerki. 31-letno Tyson in 23-letno Mabel, ki je v zadnjem letu navdušila glasbene poznavalce s svojim izjemnim vokalom in sodobnim stilskim izborom. Tokratni brit je prva glasbena nagrada za pevko, ki je bila rojena v Španiji, z glasbeno kariero pa je začela leta 2015, ko je izšla njena prva skladba Know Me Better. Prav v tej pesmi so glasbeni poznavalci prepoznali nekaj stila, s katerim je pred tremi desetletji svet osvajala njena mama.
{embed_youtube}https://youtu.be/Hue77rbsFlU{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/hY1tULEr4-4{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/X5b8U3FyfmI{/embed_youtube}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta