(VIDEO) Spregovorila tudi Vesna Dragojević: To je razlog, da ni nikoli nastopil v Srbiji

A.L.
18.10.2019 12:43

Pokojni glasbenik je bil eden tistih, ki so po osamosvojitveni vojni sprejeli odločitev, da ne bodo nikoli več nastopili v Srbiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Po tem, ko se je o veliki želji Oliverja Dragojevića razgovoril njegov glasbeni kolega Gibonni, je v intervjuju za televizijo TV1 iz Bosne in Hercegovine spregovorila še njegova vdova Vesna Dragojević. Pokojni glasbenik je bil namreč eden tistih, ki so po osamosvojitveni vojni sprejeli odločitev, da ne bodo nikoli več nastopili v Srbiji. Svoje zaveze se je držal do konca, nekoliko podrobneje pa se je sedaj o tem razgovorila Vesna.
{embed_youtube}https://youtu.be/mkm2IFIqDv0{/embed_youtube}
"To ni edina stvar, ki se je je Oliver držal. Tistega, kar je rekel, se je držal v vseh situacijah, ne le v tem primeru," je povedala. "Ko se je začela vojna in so bombardirali Dubrovnik, so vsi, moja mama, oče in sestra, prišli k meni v Split. Videli smo, kaj se dogaja, da gorijo ladje. Tam je bila tudi ladja mojega očeta, ki jo je začel graditi, ko sem bila osnovnošolka. Gradil jo je skoraj celo življenje, nato pa na televiziji videl, kako gori. Takrat je preteklo veliko solza, žalovali smo. In takrat mi je Oliver rekel, naj se ne sekiram več," pripoveduje Vesna Dragojević. "Tam sem bil neštetokrat, veliko sem delal. Če vam je v uteho, nikoli več ne bom tam pel," je takrat obljubil pokojni pevec. In obljubo izpolnil.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta