Zaradi izgubljenega telefona umaknjena tožba in kazenski pregon hollywoodskega zvezdnika

S. B.
18.07.2019 13:02

Tožilstvo zvezne države Massachusetts je umaknilo tožbo zoper zvezdnika serije Hiša iz kart, saj je fant, ki je igralca obtožil spolnega nadlegovanja, zavrnil pričanje pod prisego o ključnem dokazu v primeru, svojem telefonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Spacey 
EPA

Obramba je vztrajala, da je prav telefon nepogrešljiv za dokazovanje igralčeve nedolžnosti. Ker tega ni več mogoče najti, mladenič pa je zavrnil vnovično pričanje, je sodišče umaknilo tudi kazenski pregon.
Igralec Kevin Spacey je bil leta 2017 obtožen suma spolnega nadlegovanja najstnika v baru, v zvezni državi Massachusetts. Tožbo je predlani podala nekdanja televizijska voditeljica Heather Unruh, saj naj bi Spacey spolno zlorabil in alkoholiziral njenega sina. Fant je policiji povedal, da je prišel v stik z igralcem, ker se je želel fotografirati z zvezdnikom serije Hiša iz kart. Ta naj bi mu ponudil večjo količino alkoholne pijače, ga vabil k sebi domov in mu odpel zadrgo na hlačah. Mladenič je še poudarjal, da takrat ni želel vzbujati pozornosti, saj je bil mladoleten in je pil alkohol.
Spacey je od vsega začetka obtožbe zanikal in vztrajal, da se do mladeniča, ki mu je stregel, nikoli ni vedel nedostojno.
Dvakratni dobitnik oskarja je bil eden največjih zvezdnikov, ki so zaradi gibanja "me too", ki se bori proti spolnim zlorabam in nadlegovanju v zabavni industriji, moral končati kariero. Primer z mladeničem iz Massachusettsa ni edini, ki je Spaceyja privedel pred sodnike. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta