Življenjske lekcije Blaža Švaba: Ko sem se zavedel svojih pomanjkljivosti in lastnih ran, sem postal samozavesten

Saša Britovšek Saša Britovšek
09.12.2019 06:05

"Če samo čakaš na priložnost, je nepripravljen niti videl ne boš," nas je v svojem razmišljanju o življenjskih spoznanjih opomnil Blaž Švab, pevec in vodja priljubljenih Modrijanov ter televizijski voditelj. Pravi tudi, da je prav od svojih prijateljev iz ansambla prevečkrat terjal neživljenjske napore in pokazal premalo razumevanja, da imajo otroke. Danes vse to vidi drugače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič

Modrijani ste skupaj že skoraj dvajset let. Seveda niste le glasbeni kolegi, ampak tudi prijatelji. Kaj so vas ti prijatelji pomembnega naučili o življenju?
Modrijani so me naučili predvsem treh stvari. Sprejemanja: prevečkrat sem od Modrijanov terjal neživljenjske napore in pokazal premalo razumevanja, da imajo otroke. Stremel sem k delu in pozabljal, da imamo ljudje različne prioritete v življenju. Modrijani so me naučili sprejemanja, da smo si ljudje med seboj različni. Potrpežljivosti: prevečkrat sem hitel, da v najkrajšem času uresničimo vse ideje in delamo, ob tem pa pozabljal, da morajo stvari dozorevati, da je treba marsikaj prespati, šele nato reagirati. Za vse je potreben čas in predvsem velika mera potrpežljivosti. Naučili so me tudi, da je za osebnostno in telesno rast treba dosegati meje lastnih zmogljivosti in jih presegati. Pogosto nisem razumel, zakaj tako veliko igramo, zakaj igramo tudi tri noči zapored, zakaj je potrebno z močmi iti do konca. A sem kmalu ugotovil, da človek raste, če polno doživi meje zmogljivosti in jih celo malo po malo presega. Gre za hude napore, bolj podobne športnemu načinu življenja, a le skozi napore rasteš, še več, le hudi napori dajo polno doživljanje, srečo in zadovoljstvo. 

Sašo Bizjak
Blaž Švab in Darja Gajšek vodita zabavno tedensko oddajo Slovenski pozdrav na TVS.
TVS/ Žiga Culiberg
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta