Bodo Putinovo ljubico, bivšo gimnastičarko Alino Kabajevo, izgnali iz Švice?

Va
22.03.2022 12:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Več kot 50 tisoč podpisov se je nabralo pod ukrajinsko-rusko-belorusko internetno civilno peticijo za izgon bivše ruske gimnastičarke Aline Kabajeve, ki naj bi se z otroki, rojenimi v njeni zvezi z ruskim predsednikom Vladmirjem Putinom, od začetka agresije nad Ukrajino skrivala v Švici. 

Peticija od nevtralne Švice v ostrih tonih zahteva, da omogoči združitev "moderne Eve Braun z njenim firerjem", je objavil časopis Odessa Journal. 

Profimedia

Podpisani so zgroženi, da je Švica mirna oaza za ljubico "norega diktatorja in vojnega zločinca", ki medtem brutalno napada Ukrajino. Predlagajo, da se preverijo pogoji za njeno švicarsko državljanstvo in njena lastnina v Švici in da se tudi Kabajevo sankcionira, ker je "ena od ključnih oseb ruske vojne propagande", skozi katero se Rusom servirajo lažne novice o situaciji v Ukrajini in vlogi Rusije v tem.  

Tabloid Page Six pa je objavil, da Alino Kabajevo prijatelji nagovarjajo, naj odpotuje v Moskvo in poskuša očeta svojih otrok prepričati, da prekine vojno. Njo da bi morda poslušal. A Kabajeva naj bi se bala, da se ji s tem zaprejo vrata nazaj k mladoletnim otrokom v Švici ... 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta