Boris Johnson: Prilagajati se moramo virusu. Če zdaj uvedemo ostrejše ukrepe, upam, da bodo družine za božič lahko skupaj

31.10.2020 21:30

Britanski premier, ki je korono prebolel spomladi, je nagovoril rojake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Johnson 
Reuters

"Iskreno upam, da bodo družine za božič lahko skupaj, če zdaj uvedemo ostrejše ukrepe," je v soboto Angleže nagovoril premier Boris Johnson in napovedal mesec novega "lockdowna" do začetka decembra. 

Ne bo pa vse ustavljeno. Šole in fakultete ostanejo odprte. Potovanja v tujino so možna izključno iz službenih razlogov. Nadaljuje se tudi angleška prva nogometna liga. Športniki amaterji bodo pa do decembra počivali. 

Premier, ki je koronavirus prebolel spomladi, verjame, da bo do naslednje pomladi situacija boljša, tudi zaradi hitrih koronskih testov. Johnson je napovedal njihovo pospešeno širjenje s predpostavko, da bi se na ta način testirala cela mesta. Pomagala bo tudi vojska. Rojake je premier pozval, naj ostanejo doma in s tem rešijo življenja. "Ne bom se pretvarjal, da te odločitve niso neverjetno težke," je rekel, "prilagajati se moramo virusu, na žalost je to, kar vidimo, dosledna rast novega števila okužb." 

Najbolj pesimističen scenarij prognozira celo 4000 smrti dnevno, če Britanci ne zaostrijo ukrepov v epidemiji covida-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta