Brezposelnost v Avstriji aprila rekordno visoka

STA, A.L.
04.05.2020 11:02

Omejitveni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so močno dvignili tudi brezposelnost v Avstriji. Število registriranih brezposelnih in udeležencev raznih (pre)usposabljanj se je ob koncu aprila medletno povzpelo za 58,2 odstotka na 571.477, kar je največ v zgodovini zbiranja podatkov. Stopnja brezposelnosti je narasla na 12,8 odstotka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V primerjavi s koncem lanskega aprila je bilo tako v severni slovenski sosedi 210.275 več registriranih brezposelnih in sodelujočih v raznih uradnih (pre)usposabljanjihna trgu dela, podatke tamkajšnjega zavoda za zaposlovanje povzema avstrijske tiskovna agencija APA.
Stopnja brezposelnosti se je medletno povečala za 5,5 odstotne točke.
Število brezposelnih se je aprila dodatno rahlo povečalo tudi na mesečni ravni. Konec marca, ko so se posledice koronske krize na trgu dela že močno občutile, je bilo namreč omenjeno število brezposelnih pri 562.522.
Brezposelnost se je medletno povečala po vseh starostnih skupinah, v vseh panogah in v vseh zveznih deželah, obenem pa je število prostih delovnih mest, ki jih zavodu prijavljajo delodajalci, upadlo za tretjino.
Kriza zaradi epidemije novega koronavirusa je privedla "v ekstremno rast brezposelnosti", je položaj opisal zavod za zaposlovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta