Če vojna v Ukrajini odnese Putina, kdo v Rusiji čaka, da dobi moč? Poznavalec razmer: "Tega si ne želite ..."

Va
22.11.2022 14:21

Rusija po Putinu: V čem je nevarnost potencialnih alternativ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Če ruski poraz v vojni z Ukrajino slejkoprej pomeni odhod predsednika Vladimirja Putina, kakšna bi bila Rusija brez predsednika, ki je začel vojno? Dopisnik Sky News iz Moskve Owen Matthews, ki ima za seboj več kot 25 let življenja in dela v Moskvi, trdi, da bi znale biti potencialne alternative še hujše od Putina.   

"To, česar ne želite in je še nevarnejše od trenutnega položaja, celo bolj nevarno od aktualnega predsednika Ruske federacije, je revolucionarno ozračje v Rusiji, ki bi Putina odneslo," ocenjuje Matthews, ki ga je povzel portal Index.hr. Opozicijo Putinu predstavljajo nacionalisti, ki so še agresivnejši od aktualnega ruskega predsednika, pravi. 

Matthewsu ni jasno, zakaj je Putin sploh začel agresijo nad Ukrajino, kljub temu da je zmagoval s svojo diplomacijo rožljanja z orožjem in imel od tega korist. Očitno je načrtoval, pravi, da bo "operacija" v Ukrajini kratka, in se ni pripravil na dolgotrajno vojno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta