EU naj bi cepivo proti covidu-19 odobrila 23. decembra

STA, A.L.
15.12.2020 12:30
Evropska agencija za zdravila (Ema) naj bi cepivo proti covidu-19, ki sta ga razvila ameriški Pfizer in nemški BioNTech, odobrila že 23. decembra, danes ob sklicevanju na vire v Evropski komisiji in nemški vladi poroča nemški časnik Bild. Cepljenje bi lahko tako v Nemčiji začeli še letos, kot možen datum omenjajo 26. december.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je v ponedeljek izrazil željo, da bi prvo cepivo v EU odobrili še pred božičem. Ocenil je, da bi lahko do konca poletja 2021 proti covidu-19 cepili okoli 60 odstotkov prebivalstva.

Ema o odobritvi cepiva, ki sta ga razvila Pfizer in BioNTech, še odloča. V agenciji so doslej navajali, da bodo o tem odločili do 29. decembra. V ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji že poteka množično cepljenje z omenjenim cepivom.

V nemškem biotehnološkem podjetju BioNTech so za Bild zagotovili, da so pripravljeni na dostavo cepiva državam članicam EU. Cepivo bodo lahko začeli dostavljati, takoj ko bo Ema prižgala zeleno luč, so pojasnili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta