(FOTO) Avtomobil Tesla brez voznika trčil v drevo, umrla sta starejša moška

Gr.G.
19.04.2021 13:19
Do nesreče je prišlo v času povečanega nadzora nad Teslinim polavtomatskim voznim sistemom, saj se podjetje pripravlja na to, da bo kupcem nadgradilo sistem s svojo posodobljeno programsko opremo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Dva moška, rojena leta 1962 in 1951, sta umrla, potem ko sta se z električnim vozilom Tesla zaletela v drevo. Preiskovalci nesreče, ki se je zgodila severno od Houstona v ZDA, ugotavljajo, da naj ne bi bilo nikogar za volanom. Avtomobili Tesla omogočajo avtonomno vožnjo, vendar pa zakon zahteva, da je ob vključeni možnosti za volanom oseba, ki lahko po potrebi vskoči in poprime za volan. "Na vozniškem sedežu ni bilo nikogar," je za Reuters povedala poročnica Cinthya Umanzor

Reuters
Reuters

Lokalna televizijska postaja KHOU-TV je poročala, da je tesla, model S, ki so ga izdelali leta 2019, vozil z veliko hitrostjo, zaradi česar vozilo samodejno ni zmoglo zvoziti ovinka in je zapeljalo s ceste, se zaletelo v drevo in zagorelo. Ko so gasilci požar pogasili, je reševalna ekipa našla enega moškega na sovoznikovem sedežu, drugega pa na zadnji klopi. 

Reuters
Reuters

Pri Tesli se na dogodek še niso odzvali, poročajo tuji mediji. Kritiki ob tem izpostavljajo, da bi lahko težavo rešili zelo enostavno in poceni. Tako, da bi pod voznikov sedež namestili senzor teže, ki bi preprečil vožnjo, če na sedežu ne bi nihče sedel. Je pa Tesla prav včeraj na twitterju objavil podatek iz poročila o varnosti njihovih vozil v prvem četrtletju 2021, v katerem se hvalijo, da je z njihovimi avtomobili v načinu avtonomne vožnje 10-krat manjša možnost nesreče od povprečja. 

Reuters
Reuters

Do nesreče je prišlo prav v času povečanega nadzora nad Teslinim polavtomatskim voznim sistemom, saj se podjetje pripravlja na to, da bo kupcem nadgradilo sistem s svojo posodobljeno programsko opremo, ki bo omogočala popolno samostojno vožnjo. Ameriška agencija za varnost v cestnem prometu sicer preiskuje 27 nesreč, v katerih so bila udeležena Teslina vozila. Prvi mož družbe Elon Musk je januarja povedal, da si od nove programske opreme za samostojno vožnjo obeta velik dobiček. Hkrati je prepričan, "da bo že letos avtomobil vozil bolj zanesljivo kot človek".

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta