(FOTO in VIDEO) Slovenki na Kanarskih otokih po vremenskem fenomenu: "Počasi bo treba pobrisati prah po stanovanju"

Asja Lednik, STA
25.02.2020 10:36

Za vremenski fenomen, ki mu domačini pravijo calima, je značilen močan veter, ki s seboj na otoke prinese rdeč saharski pesek. Običajno je takrat oslabljena vidljivost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na Kanarskih otokih se že od sobote spopadajo s peščenim viharjem, ki se je v ponedeljek sicer nekoliko umiril. Začasno so bila konec tedna zaprta tudi vsa letališča na otokih, včeraj so ostale zaprte šole. Zaradi peščenega viharja so že v soboto poročali o motnjah v letalskem prometu, kar je botrovalo zamudam in odpovedim. V nedeljo zjutraj so se sicer razmere do neke mere umirile, da so opravili nekaj poletov, a je španska letalska agencija AENA kasneje zaprla vseh osem letališč na otokih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kar naenkrat je vse postalo rumeno. 
Nina Podjed

Počasi bo treba pobrisati prah po stanovanju

Kako dogajanje na Kanarskih otokih doživljata Slovenki? "Razmere se umirjajo. Letala so začela pristajati, med oblaki se vidi sonce in iz balkona že vidimo ocean," situacijo opisuje Nina Podjed, ki je pred kratkim dom našla prav na Kanarskih otokih.

Nina Podjed si je pred kratkim našla dom na Kanarskih otokih. "Razmere se umirjajo, med oblaki se vidi sonce in z balkona že vidimo ocean." 
Osebni arhiv
Nina Podjed

Ljudje so bili malce panični

Tudi Alya Kerš je trenutno na Kanarskih otokih, kjer so, kot pravi, tako imenovano calimo pričakovali, nikakor pa si niso predstavljali, da bo tako močna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta