(FOTO) Južnokorejska policija priznala nezadosten odziv pred tragedijo v Seulu

STA, Gr.G.
01.11.2022 10:20

Južnokorejska policija je pred stampedom v Seulu prejela več opozoril, vendar je bil njen odziv nezadosten, je danes izjavil načelnik policije Yoon Hee-keun.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Južnokorejska policija je pred stampedom v Seulu, v katerem je v soboto umrlo najmanj 156 ljudi, večinoma mladih, prejela več opozoril, vendar je bil njen odziv nezadosten, je danes izjavil načelnik policije Yoon Hee-keun. Policija je vedela, da se je "pred nesrečo zbrala velika množica, kar je nakazovalo na izredno nevarnost", je dejal načelnik policije in dodal, da je bilo ravnanje s temi informacijami nezadostno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Minister za notranje zadeve in varnost Lee Sang-min
Reuters

V soboto zvečer je bilo v stampedu množice na prvi zabavi za noč čarovnic po pandemiji covida-19 v četrti Itaewon v Seulu ubitih najmanj 156 ljudi, več deset je bilo ranjenih. Za Južno Korejo je značilno, da je nadzor nad množicami močan, saj so protestni shodi pogosto tako močno nadzorovani, da je število policistov lahko večje od števila udeležencev.

Reuters

V primeru praznovanja noči čarovnic v Itaewonu pa ni bilo določenega organizatorja dogodka, saj so se ljudje zgrinjali na območje, kjer so se udeležili dogodkov, ki so jih organizirali posamezni bari, klubi in restavracije. Policija je sporočila, da je za noč čarovnic v Itaewon, kamor se je zgrnilo približno 100.000 ljudi, poslala 137 policistov. Na protestu na drugi strani mesta, ki se ga je udeležilo približno 25.000 ljudi, pa je bilo prisotnih 6500 policistov.

Reuters
Reuters

Južnokorejska vlada je dva dni po tragediji napovedala temeljito preiskavo nesreče. S tem želi ugotoviti vzrok zanjo in sprejeti potrebne ukrepe, da se kaj takega ne bi ponovilo.

Južnokorejski premier Han Duck-soo
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta