(FOTO) Oče žrtve pretresen: 108-krat zabodla svojega fanta, kazen bo odslužila z družbenokoristnim delom

A.L.
24.01.2024 10:34

Oče pokojnega 26-letnika je sodnika označil kot pristranskega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med torkovim izrekom sodbe je 33-letnica na sodišču hlipala in se opravičevala očetu žrtve.
Profimedia

Potem ko je s 108 vbodi ubila svojega fanta, je bila ženska iz Kalifornije obsojena le na dve leti pogojne kazni in 100 ur družbenokoristnega dela, piše New York Post. Sodnik višjega sodišča okrožja Venturapres David Worley je odločil, da 33-letna Bryn Spejcher "ni imela nadzora nad svojimi dejanji", ko je zašla v psihotično epizodo in maja 2018 do smrti zabodla svojega fanta Chada O'Melia.

Izvedenci tožilstva in obrambe so ugotovili, da je kajenje marihuane Spejcherjevo pahnilo v psihotično epizodo. "Od tistega trenutka naprej ni imela več nadzora nad svojimi dejanji," je dejal Worley. Po poročanju tujih medijev je policija po umoru ob truplu 26-letnika našla okrvavljeno, histerično in jokajočo Bryn Spejcher. V roki je še vedno držala nož. V trenutku, ko so jo hoteli razorožiti, je nož zapičila v svoje grlo. Chad O'Melia je bil razglašen za mrtvega na kraju dogodka.

Odvetniki 33-letnice so trdili, da je njihova klientka, ki je bila v času umora domnevno neizkušena kadilka trave, v času pred incidentom nenamerno skadila preveč. Njen zdaj že pokojni fant naj bi jo prepričeval, naj pokadi še več. Sledila je negativna reakcija, še preden je zagrešila umor, je v paniki stekla na stranišče.

Po kalifornijski zakonodaji je oseba odgovorna za svoja dejanja, četudi je pod vplivom mamil ali alkohola, razen če je omamljenost neprostovoljna, poročajo tuji mediji. Porotniki so potrebovali manj kot štiri ure, da so Spejcherjevo spoznali za krivo uboja. Med torkovim izrekom sodbe je 33-letnica na sodišču hlipala in se opravičevala očetu žrtve, Seanu O'Melii.

Izvedenci tožilstva in obrambe so ugotovili, da je kajenje marihuane Spejcherjevo pahnilo v psihotično epizodo.
Profimedia

"Moja dejanja so razbila vašo družino. V sebi sem zlomljena in prizadeta," je med jokom razlagala Bryn Spejcher, ki jo je tožilstvo predstavilo kot žurerko, ki se je tistega večera "želela zadeti". V drugačni luči jo je prikazal njen oče, ki je izpostavil, da je vse življenje delala in pomagala drugim.

Oče pokojnega 26-letnika je sodnika označil kot pristranskega in dejal, da je "pravkar dal vsem v zvezni državi Kalifornija, ki kadijo marihuano, dovoljenje, da nekoga ubijejo".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta