(FOTO) Par umrl zaradi okužbe s covidom, za seboj pustil pet mladoletnih otrok, tudi novorojenčka

Asja Lednik
14.09.2021 10:34
Tuji mediji pišejo o žalostni zgodbi para iz Južne Karoline. Zakonca Daniel in Davy Macias sta umrla po okužbi z novim koronavirusom, za seboj pa pustila pet otrok. Skrb zanje je prevzela Danielova mama.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Davy je bila zaposlena kot medicinska sestra v porodnišnici, vse od začetka izbruha koronavirusa pa je po pripovedovanju njenih sorodnikov skrbela za brisanje in razkuževanje površin, vsakič, ko se je vrnila iz službe, se je najprej stuširala, živila so družini dostavljali na dom. Tudi Daniel se je vestno držal ukrepov in priporočil, par naj bi imel v načrtu tudi cepljenje.

Profimedia

A življenje ameriških zakoncev in njunih petih otrok se je čez noč obrnilo na glavo. 37-letna Davy je avgusta rodila deklico, a kmalu po porodu umrla. V sedmem mesecu nosečnosti se je okužila z novim koronavirusom, kmalu za tem pa doživela hujšo obliko bolezni. Rodila je s carskim rezom, priklopljena na respirator. Ker se nikoli ni zbudila iz kome, novorojene deklice ni spoznala.

V tistem času se je s covidom okužil še Daniel. Ta je, medtem ko je Davy rojevala, že ležal v bolnišnici. Medicinske sestre so 38-letniku pokazale fotografije novorojenke, dva tedna kasneje je zaradi zapletov po okužbi umrl. Za vseh pet otrok, najmlajša je stara nekaj tednov, najstarejši pa 8 let, bo skrbela njihova babica. Ta mora novorojeni deklici nadeti tudi ime. "Čakala sem, da bo sin toliko okreval, da ji bo sam izbral ime, pa se to ni zgodilo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta