(VIDEO) Znani reper zavračal cepljenje, zdaj je zaradi korone umrl star komaj 40 let

31.08.2021 09:23
Marcus Birks je bil eden najglasnejših nasprotnikov cepljenja, dokler ni začel hlastati za zrakom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Komaj 40-letni britanski reper Marcus Birks je umrl po okužbi s koronavirusom. Še prej je priznal, da je zavračal cepljenje, saj je bil prepričan, da ga zaradi zdravega življenjskega sloga covid ne more doleteti. Pred dvema mesecema je pristal v bolnišnici na oddelku intenzivne nege, za BBC pa je takrat izjavil, da je povsem šokiran, kako slabo mu zaradi koronavirusa gre, saj je sicer bil le redko bolan.

Priznal je, da je bil do cepljenja zelo skeptičen, da je poslušal glasne nasprotnike cepljenja, potem ko je pristal v bolnišnici, pa je k cepljenju javnost vendarle začel pozivati. "Če nisi pogosto bolan, pač ne misliš, da boš kdaj zbolel, in poslušaš antivakserje," je dejal. In dodal: "Ko čutiš, da ne moreš dovolj vdihniti, je to najbolj grozen občutek na svetu." Poudaril je, da se sicer zdravo hrani in da redno telovadi. 

Novico o njegovi smrti je javnosti sporočila žena Lis. "Bolečina, ki jo čutim, medtem ko to pišem, je neznosna, kot bi mi izpraskali srce. Moja duša in svet sta skrušena. Moj mož, moja najboljši prijatelj, sorodna duša, Marcus je umrl včeraj zjutraj. Skupaj sva bila več kot pol življenja, od mojega 16. leta, poročena sva bila 10 let. Ljubila in oboževala sem ga vseh 17 let," je sporočila preko družbenih omrežij. 

"Obljubila sem, da bom vsak dan sinu povedala, kako zelo ga je imel rad in kako je bil poseben, najboljši oče, ki bi si ga lahko želel," je dodala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta