(FOTO) Ruske okupacijske oblasti v Hersonu prebivalce pozvale k takojšnjemu umiku

N.S., STA
22.10.2022 15:22

Proruske oblasti v južni ukrajinski regiji Herson, ki si jo je nedavno priključila Rusija, so danes pozvale prebivalce glavnega mesta regije, naj nemudoma zapustijo mesto zaradi napredujoče protiofenzive ukrajinskih sil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Zaradi napetih razmer na fronti, povečane nevarnosti množičnega obstreljevanja mesta in nevarnosti terorističnih napadov morajo vsi civilisti nemudoma zapustiti mesto in prečkati reko Dneper," so na družbenih omrežjih zapisale proruske oblasti v Hersonu.

Ukrajinska protiofenziva v Hersonu se tako uspešno nadaljuje, čeprav po navedbah ukrajinskih virov ruske sile prav tako povečujejo svojo prisotnost v regiji. Že več dni potekajo tudi evakuacije prebivalcev Hersona. Po mnenju Kijeva gre za prisilne deportacije in ne evakuacijo.

Reuters
Reuters
Reuters

Rusija je medtem danes znova izvedla zračne napade na več območjih po celotni Ukrajini, kar je sprožilo alarme po številnih mestih. O napadih in eksplozijah so med drugim poročali v mestu Rivne na severozahodu države, na območju Kijeva in Odese. Ciljali naj bi predvsem energetsko infrastrukturo, posledično iz Ukrajine poročajo o težavah z oskrbo z energijo in vodo.

O zračnih napadih pa so danes poročale tudi oblasti v ruski regiji Belgorod ob meji z Ukrajino. V napadih sta bila ubita dva civilista, je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov. Po njegovih besedah je ob ukrajinskem obstreljevanju civilne infrastrukture v ruskem mestu Šebekino skoraj 15.000 ljudi ostalo brez elektrike.

Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta