(FOTO) S Krfa zaradi požara evakuirali skoraj 2500 ljudi

STA
24.07.2023 09:32

Še huje je na Rodosu, od koder so v nedeljo sporočili, da so z jugovzhoda otoka na varno pripeljali 20.000 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Z grškega otoka Krf so ponoči zaradi gozdnega požara evakuirali skoraj 2500 ljudi, so sporočili tamkajšnji gasilci. Evakuacije zaradi požarov potekajo še marsikje drugod po Grčiji, ki se spopada z rekordno dolgim vročinskim valom in hudo sušo. Gašenje požarov dodatno otežuje veter.

Epa

Grška obalna straža je v nedeljo zvečer začela evakuacijo okoli 1000 dopustnikov iz priljubljenega letovišča Nisaki na severu Krfa, je poročala grška javna televizija. Kot je kasneje potrdil tiskovni predstavnik gasilcev, so ponoči evakuirali skupno 2466 ljudi.

Epa

Še huje je na Rodosu, od koder so v nedeljo sporočili, da so z jugovzhoda otoka na varno pripeljali 20.000 ljudi. Gasilci se danes s požari borijo tudi na drugem največjem grškem otoku Evia in na Peloponezu, kjer so prav tako morali evakuirati več manjših vasi.

Epa

Gasilska letala in helikopterji so aktivni na vseh prizoriščih, je potrdila grška civilna zaščita.

Grčija se še naprej sooča tudi s hudo vročino, meteorologi opozarjajo, da bi temperature v teh dneh lahko znova presegale 40 stopinj Celzija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta