(FOTO) Sedem ur ždela pod trupli: Obiskovalka rave festivala, ki so ga napadli hamasovci, opisala bitko za življenje

Va
10.10.2023 10:52

"Imeli smo toliko sreče. To je bil čudež," je povedala šokirana mlada Izraelka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mlada Izraelka, udeleženka rave festivala v puščavi na jugu Izraela, v bližini meje z Gazo, je preživela sobotni masaker v režiji med obiskovalce infiltriranih hamasovcev, v katerem je umrlo najmanj 260 ljudi,  tako, da je bila dolgih sedem ur ujeta pod trupli tistih, ki niso imeli toliko sreče. 

Profimedia

Udeleženci festivala Supernova desert music so se, da bi se rešili, skrivali, kjer so le mogli. V sporočilih prijateljici, ki ji sprva sploh ni verjela, da je to, kar pripoveduje, resnica, je Lee Sasi opisala, da se jih je 30 do 35 zateklo v zaklonišče brez vrat. Ko je bilo vsega konec, jih je bilo živih le še deset. 

Zbombardirani avtomobili udeležencev glasbenega festivala v puščavi Negev ob meji z Gazo 7. oktobra lani 
Profimedia

"Ne šalim se," je pripisala k fotografiji, s katere se razbere prepoln prostor in gomilo očitno mrtvih ljudi. Napadalci so bunker zasuli  z na tisoče metkov in ročnih bomb, je sporočila prijateljici.

Israeli troops inspect the ravaged site of the weekend attack on the Supernova desert music Festival by Palestinian militants near Kibbutz Reim in the Negev desert in southern Israel on October 10, 2023. Hamas gunmen killed around 270 revellers who were attending an outdoor rave music festival in an Israeli community near Gaza at the weekend, a volunteer who helped collect the bodies said on October 9.,Image: 812494414, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Kakor povzema portal Index.hr, je mlada ženska, ki je preživeto izkušnjo nato delila še z neko novinarko, povedala, da je bila med njimi naključno tudi hči bivšega pripadnika izraelske vojske in da so jih prišli rešit vojaki. "Imeli smo toliko sreče. To je bil čudež," je povedala.   

(VIDEO) Pretresljiva pričanja udeležencev napadenega festivala ob Gazi: "Tekli smo kot nori ... To je bil pokol"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta