(FOTO) Pred streli je ščitila 16-letnega sina: Oče po telefonu govoril s hčerko v Izraelu v trenutku, ko so jo ubili

A.L.
10.10.2023 07:41

"Z vnukom Rotemom sva se ves dan pogovarjala, najprej je ležal pod njenim truplom, nato pa je prostor za pobeg našel v pralnici."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Z Deborah sva se pogovarjala, ko je bila umorjena," je povedal Troen.
EPA

Ilan Troen je za CNN povedal, da je telefoniral s svojo hčerko Deborah Matias v času, ko je bila ubita, da bi zaščitila svojega 16-letnega sina pred napadom Hamasa ta konec tedna. "Z Deborah sva se pogovarjala, ko je bila umorjena," je povedal Troen, zaslužni profesor na univerzi Brandeis. Ubit je bil tudi Troenov zet Schlomi Matias.

"Z vnukom Rotemom sva se ves dan pogovarjala, najprej je ležal pod njenim truplom, nato pa je prostor za pobeg našel v pralnici," je dodal. "Rekli smo mu, naj ne pove ničesar, naj se skrije in z nami komunicira prek sporočil," je še povedal Troen.

"Namesto, da bi postala znanstvenica ali zdravnica, mi je nekega dne rekla: 'Oči, ukvarjati se moram z glasbo, ker je v moji duši'," je povedal Troen. Njegova hčerka je obiskovala Berkeley College of Music v Bostonu, kot tudi glasbeno šolo Rimon v Tel Avivu, kjer je spoznala tudi zdaj že pokojnega moža.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta