Honor na MWC v Barceloni predstavil nova pametna mobilnika Magic5 in pregibni telefon Magic Vs

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.02.2023 17:22

Tečaj pregibnega telefona so testirali in naj bi vzdržal do 400.000 pregibov, kar preračunano pomeni več kot desetim letom uporabe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Model Magic Vs je prvi paradni zložljivi pametni telefon proizvajalca, predstavljen zunaj Kitajske.
Honor

Družba Honor je na sejmu Mobile World Congress naznanila pričetek prodaje mobilnikov Honor Magic5 in Honor Magic Vs, ob tem so predstavili tudi najnovejši dodatek v družini serije Magic, mobilnik Honor Magic5 Lite, ki v Slovenijo prihaja meseca marca. Spletni portal DXOMARK je modelu Magic5 Lite nedavno podelil prvo mesto na svetu glede zmogljivosti baterije, proizvajalec Honor pa se je pridružil praksi Re-Commerce, ki skrbi za recikliranje rabljenih pametnih telefonov. Od tega sodelovanja si obetajo tako varovanje okolja kot zmanjšalo emisij CO2. 

Honor Magic5 Lite 
Honor

Model Magic Vs je prvi paradni zložljivi pametni telefon proizvajalca, predstavljen zunaj Kitajske. Poganja ga mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 110, poleg izboljšane zmogljivosti se ponaša tudi z večjo energetsko učinkovitostjo za hitrejšo in bolj gladko uporabniško izkušnjo. Proizvajalec navaja, da s tehnologijo Turbo X dosegajo daljšo življenjsko dobo baterije, Magic Vs pa ima nameščen najnovejši sistem Honor MagicOS 7.1, ki temelji na operacijskem sistemu Android 13.

Magic Vs je debel 12,9 milimetra, ko je zaslon zložen in 6,1 milimetra, ko je mobilnik razprt, tehta pa 267 gramov. Kljub svoji kompaktni obliki so vanj vgradili baterijo kapacitete 5000 mAh, za katero pravijo, da je največja med zložljivimi pametnimi telefoni pod 270 gramov, ki jih danes najdemo na tržišču.

K majhni teži modela naj bi veliko prispeval revolucionarni, izjemno lahki preklopni tečaj, ki so ga izdeli s tehnologijo litja enega kosa. Tako jim je uspelo število strukturnih komponent z 92 v prejšnji generaciji zmanjšati na samo 4. Tečaj so testirali v laboratorijih TÜV Rheinland in naj bi vzdržal do 400.000 pregibov, kar preračunano ustreza več kot desetim letom uporabe s 100 pregibi na dan. 

Honor Magic5 Pro 
Honor

HONOR Magic5 Pro poganja Snapdragon 8 Gen 2, nameščen ima najnovejši operacijski sistemom MagicOS 7.1, ki temelji na operacijskem sistemu Android 13. Magic5 Pro ima zmogljivo kombinacijo trojne glavne kamere, ki vključuje širokokotno kamero, ultra širokokotno kamero in teleobjektivno kamero, vsako z ločljivostjo 50 milijonov točk. Povečana velikost tipala zagotavlja kvalitetne fotografije ne glede na svetlobne razmere, seveda pa ne gre brez algoritmov. Ultra Fusion Computational Optics se imenuje računalniški optični algoritem, ki dopolnjuje sistem kamere in izboljša jasnost slike pri 3,5 do 100-kratni povečavi. 

 

Dolgotrajna baterija v tankem ohišju

Honor Magic5 Lite, ki bo na voljo v Sloveniji v dveh barvah: smaragdno zeleni in polnočno črni, ima 6 Gb sistemskega in 128 uporabniškega spomina, zanj pa bo treba odšteti 369 evrov. (6G+128GB). Vgrajen ima 6,67-palčni ukrivljeni zaslon OLED, s frekvenco osveževanja do 120 Hz, podpira ločljivost 2400 x 1080 slikovnih pik in lahko prikaže več kot milijardo barvnih odtenkov. Magic5 Lite je podedoval zasnovo fotoaparata serije Magic, ki ima na hrbtni strani obroč Matrix Star Ring. Gre za sistem trojne kamere, razporejen vzdolž obroča, sestavljajo pa ga glavna kamera z ločljivostjo 64 milijonov točk, širokokotna kamera ločljivosti 5 milijonov točk in makro kamera ločljivosti 2 milijona točk. 

Mobilnik je tanek 7,9 mm in težak 175 gramov, v notranjosti ohišja pa je nameščena 5100 mAh baterija, ki - tako je izračunal proizvajalec -, z enim polnjenjem omogoča do 29 ur pretakanja glasbe YouTube, 24 ur pretakanja videa YouTube, 19 ur brskanja po TikToku, do 21 ur raziskovanja družbenih omrežij ali 11 ur igranja iger. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta