Hrvaška odpira meje za državljane 10 držav, med njimi je tudi Slovenija, priporočajo pa, da že vnaprej vnesete podatke

M.R.
28.05.2020 14:11

Pred vstopom na Hrvaško je treba vpisati svoje podatke v posebni spletni aplikaciji, razloga za vstop v državo pa na meji ne bo treba več navajati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Hrvaška odpira meje za deset držav, med katerimi je tudi Slovenija, je po seji vlade povedal hrvaški premier Andrej Plenković"V prvem polčasu smo premagali epidemijo," je dejal in hkrati napovedal spremembo odloka o začasni prepovedi prehajanja meje za državljane več držav. "To se nanaša na Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo, Češko, Slovaško, Estonijo, Latvijo, Litvo, Poljsko in Nemčijo," je dodal. Poudaril je, da odločitev temelji na analizi in epidemioloških slikah omenjenih držav. 
Notranji minister Davor Božinović pa je pojasnil, da bodo državljani naštetih držav lahko na Hrvaško vstopili brez navajanja razloga, tako kot pred epidemijo. 
A še vedno bodo zaradi epidemioloških razlogov za vsakega posameznika zabeleženi čas vstopa na hrvaško ozemlje, naslov namestitve, številka njihovega mobilnega telefona in elektronski naslov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta