Hrvaška: "Številke niso najboljše. Gre za dvig, ki je bil pričakovan." Iz Slovenije "uvoženih" deset okuženih

ZUR
09.07.2020 10:27

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 91 novih primerov okužb, dan prej pa 53. Ena oseba je umrla, trije okuženi so na ventilatorjih. Namestnica direktorja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo zagotovila, da imajo glede na število bolnikov s covidom-19 zadeve pod nadzorom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Namestnica direktorja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marija Bubaš je zjutraj gostovala v programu televizije N1 in povedala, da je Hrvaška zabeležila v zadnjih 24 urah 76 novih primerov koronavirusa, medtem je ta številka narasla na 91. "Številke niso najboljše. Gre za dvig, ki je bil pričakovan, stanje na terenu kaže, da lahko pričakujemo en blag porast okužb," je poudarila Marija Bubaš. K temu so po njenih besedah pripomogla zbiranja različnih vrst in priložnosti, zmanjšanje fizične distance in nespoštovanje navodil. 
Komentirala je tudi morebitno uvedbo novih omejitev, pri čemer je ponovila besede direktor HZJZ Krunoslava Capaka in zdravstvenega ministra Vilija Beroša, da se ne bo šlo v restrikcije, temveč v priporočila.  ​"Poudarek je na odgovornem obnašanju, a ne v restrikcijah," je dodala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta