Hud vročinski val: Poginili številni divji konji, podobno usodo napovedujejo za kamele in osle

A.L.
24.01.2019 11:15

Vročina bo vztrajala še nekaj dni ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Avstraliji se že več kot teden dni soočajo z vročinskim valom, dnevne temperature se gibljejo okoli 50 stopinj Celzija. Vročini pa še ni videti konca, poročajo tuji mediji. Trenutne temperature rušijo več kot sto let stare rekorde, prejšnji teden je bilo kar pet dni najtoplejših v avstralski zgodovini. 
Ekstremne temperature in suša so povzročile množično izumrtje živali. Na obalah rek je poginilo več kot milijon rib, mediji poročajo tudi o tem, da je zaradi vročine poginila tretjina vseh netopirjev, živečih v Novem Južnem Walesu. Avstralci takšne vročine ne pomnijo, zaradi suše je v zadnjih nekaj dneh prišlo do masovnih poginov divjih konjev. 
Preiskovalci so včeraj na območju Alice Springs našli 90 poginulih divjih konjev, ki so bili sestradani in dehidrirani, še dvesto jih je bilo v tako slabem stanju, da so jih morali evtanazirati. "Bil sem skrušen. Nikoli še nisem videl česa takšnega. Vsa ta trupla. Nisem mogel verjeti, da se kaj takšnega lahko zgodi," je za BBC povedal Ralph Turner, eden od tamkajšnjih prebivalcev.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta