Igračkanje z živci letalskih potnikov: Namesto v Dubrovniku naj bi pristali v Zagrebu. So imeli dovolj goriva?

ZUR
06.09.2022 18:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letalo British Airwaysa se v dalmatinski burji ni znašlo.
Reuter

Približno 150 potnikov v letalu letalske družbe British Airways je iz Londona v Dubrovnik zaradi burje potovalo skoraj 24 ur, je poročal hrvaški časnik Jutarnji list. Letalo naj bi v Dubrovniku pristalo v nedeljo ob 21.25 in še nekaj minut pred pristankom je bilo videti, da vse poteka po načrtih.

Potniki so povedali, da je pilot nato večkrat poskusil pristati na letališču, vendar mu to ni uspelo. Zaradi tega so menda pol ure krožili nad Dubrovnikom. Medtem so potniki skozi okna opazovali druga letala med pristajanjem in vzletanjem z dubrovniškega letališča. Po nekaj neuspešnih poskusih, da bi pristal, je pilot potnike obvestil, da zaradi močne burje ne bodo pristali v Dubrovniku, ampak v Zagrebu. Vendar pa jih je precej vznemiril z dodatno izjavo, da upa, da je v rezervoarju dovolj goriva za let do Zagreba. Polet je k sreči potekal brez težav in letalo je dvajset minut čez polnoč varno pristalo na zagrebškem letališču.

Potniki so za Jutarnji list povedali, da jih nihče ni pričakal na letališču niti niso prejeli nobenega pojasnila, kaj se dogaja in kdaj bodo znova lahko poleteli v Dubrovnik. Poročali so, da jim je pilot dejal, da mora vsaj dvanajst ur počivati, preden lahko znova vzleti. Potniki so ga zato celo silili, naj se vendar takoj odpravi spat.

Ker se je vse skupaj dogajalo v poznih večernih in nočnih urah in seveda na letališču, ni nihče več delal in so bili potniki prepuščeni sami sebi. Toda predstavniki Mednarodnega letališča v Zagrebu so včeraj trdili, da so potnike, potem ko so se izkrcali iz letala, pričakali uslužbenci letališča, ki so jim predali obvestilo letalske družbe, naj si sami poiščejo prenočišče, da pa jim bo družba British Airways povrnila vse stroške. Poleg tega naj bi jih bili uslužbenci letališča napotili do taksijev, s katerimi naj bi se potem odpeljali do svojih začasnih namestitev. "V takih situacijah poskrbimo za vse, kar letalska družba od nas zahteva. To smo tudi storili," trdijo predstavniki zagrebškega mednarodnega letališča.

Toda potniki navajajo, da se je njihova travma nadaljevala še naslednji dan. Šele pozneje so v ponedeljek na svoje telefone prejeli sporočilo sms od letalske družbe British Airways, da v Dubrovniku niso mogli pristati zaradi slabih vremenskih razmer in da bodo iz Zagreba poleteli v ponedeljek ob 13.30. A to se ni zgodilo. Nekaj ur pozneje so prejeli novo sporočilo, v katerem je pisalo, da bodo iz Zagreba poleteli ob 15.30 in da bodo prejeli vavčer za osvežitev na letališču.

Ogorčeni potniki niso prejeli nobenega pojasnila, zakaj so morali v Zagrebu na polet v Dubrovnik čakati kar 16 ur niti zakaj se je letalska družba nanje spomnila komaj deset ur po pristanku v Zagrebu, ob tem še navaja zagrebški dnevnik Jutarnji list.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta