Italija podaljšala omejitve pri gibanju po državi. Spet raste kužnost virusa

STA, VČ
22.02.2021 15:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fontana di Trevi v Rimu.
EPA

V Italiji so zaradi naraščanja števila novih okužb s covidom-19 za dober mesec dni podaljšali prepoved prehajanja med deželami. Prepoved bo v veljavi do 27. marca. Gre za eno od prvih odločitev nove italijanske vlade pod vodstvom Maria Draghija v boju proti pandemiji.

Prepoved prehajanja med posameznimi italijanskimi deželami izjemoma na velja v primeru odhoda na delo ali nujnih primerov.

Omejena so še naprej zasebna druženja. V rdečih območjih, za katere velja veliko tveganja za okužbo, bo prav tako do 27. marca veljala prepoved zasebnih obiskov. Zaenkrat nobena od dežel še ni obarvana rdeče, so pa takšne barve že posamezne pokrajine. Poleg tega so povsod v Italiji še naprej na prostem obvezne zaščitne maske. Od 22. ure v državi velja policijska ura.

Italija z okoli 60 milijoni prebivalcev je lani jeseni v boju proti novemu koronavirusu uvedla barvni sistem tveganih območij: rdeče območje pomeni veliko število okužb z novim koronavirusom ter stroge protikoronske ukrepe. V rumenih območjih so v veljavi najmilejši protikoronski ukrepi. Vmes med obema je oranžno območje.

Reprodukcijsko število okužb, ki kaže, koliko drugih naprej okuži okuženi, je v Italiji v porastu. Od konca januarja do 9. februarja se je povzpelo na 0,99. Vsa prizadevanja gredo v smeri, da se to število obdrži pod ena, sicer se virus začne pospešeno širiti. V nedeljo so v Italiji potrdili več kot 13.000 novih okužb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta