Johnson s ponedeljkom nazaj na Downing Street

STA, M.D.
26.04.2020 13:45

Britanski premier Boris Johnson se bo v ponedeljek vrnil na delovno mesto v pisarno na Downing Street, potem ko je uspešno okreval po okužbi s koronavirusom, je sporočil tiskovni predstavnik britanske vlade. Trenutno še okreva v rezidenci Chequers zunaj Londona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Boris Johnson je moral zaradi okužbe z novim koronavirusom tudi v bolnišnico, kjer je preživel tri dni na intenzivni negi. Stanje se mu je potem izboljšalo in 12. aprila je bolnišnico St. Thomas lahko zapustil.
V petek naj bi sicer že imel triurni sestanek z visokimi člani vlade. Med njimi je bil tudi zunanji minister Dominic Raab, ki ga je v času bolezni nadomeščal, je poročala britanska tiskovna agencija PA.
Johnson naj bi dobesedno navijal, da se mu pusti vrnitev na Downing Street že v ponedeljek. Za krmilo vlade pa se vrača v obdobju, ko se krepijo pritiski po zmanjšanju omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Velika Britanija se je sicer v soboto pridružila skupini držav z več kot 20.000 smrtnimi žrtvami zaradi covida-19. Glede na podatke zdravstvenega ministrstva iz sobote so od petka zabeležili 813 novih smrtnih primerov, s čimer se je skupno število umrlih zaradi koronavirusa povzpelo na 20.319. Zabeležili so tudi 4913 novih primerov okužbe, s čimer je njihovo število povečalo na 148.377.
V to statistiko so sicer zajeti le tisti, ki so umrli v bolnišnicah, kar pomeni, da je dejansko število umrlih verjetno višje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta