Kacin: Počakali bodo na uradne podatke, a vse kaže, da bodo Hrvaško kmalu odstranili s seznama varnih držav

A.L.
29.06.2020 11:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci sporočil, da se epidemiološka slika nezadržno slabša. Izpostavlja Bosno in Hercegovino, kjer se je zgodil nenaden visok porast okužb s koronavirusom. Iz Severne Makedonije do danes nismo dobili nobenega uvoženega primera, je pa prva država, ki smo jo uvrstili na rdeči seznam držav. Razmere so zaskrbljujoče tudi v Srbiji, tam sta se zgodili dve veliki nogometni tekmi. "16 tisoč ljudi navija na vso moč in širi okužbo okoli sebe," pravi Kacin. Dodaja, da je v Srbiji verjetno okuženih veliko mlajših oseb, ki ne poiščejo zdravniške pomoči. Sprememba je tudi pri Črni gori, ki smo jo prvo uvrstili na seznam varnih držav. Zdaj je zdrsnila v rumeno območje, sporoča vladni govorec. Velik skok okužb beležijo tudi na Kosovu, kjer je relativno malo testiranj.

Hrvaška kmalu več ne bo na seznamu varnih držav?

Kacin pravi, da so specifične razmere tudi na Hrvaškem. Število okuženih se je tam drastično povečalo, največje žarišče je Zagreb. Vladni govorec ob tem opozarja tudi na to, da je Hrvaška odprla nočne klube, kar je zanj nerazumljivo. Zaskrbljujoče se mu zdi tudi odprtje plaže v Zrćah, kjer se vsako poletje odvijajo divje zabave. Za eno od letošjih zabav je poleg Hrvatov največ kart kupilo prav Slovencev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta