Na Hrvaškem vsak dan nove okužbe, Zrće kljub temu odpirajo svoja vrata, gostom bodo merili temperaturo ...

A.L.
29.06.2020 09:54

Vodstvo klubov je ves čas v tesnem stiku z epidemiologi in pristojnimi institucijami. Prepričani so namreč, da je to edini način, da v poletnih dneh v času koronavirusa zagotovijo odgovorno in sproščeno klubsko zabavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rene Gomolj

Na Hrvaškem v zadnjih tednih znova beležijo porast števila okužb z novim koronavirusom, oblasti pospešeno izvajajo testiranja in iščejo bližnje stike okuženih, pa so na sloviti plaži Zrće na Pagu že napovedali prvo veliko zabavo. Že pred dnevi so prodali okoli tisoč vstopnic, poleg Hrvatov naj bi jih največ kupili Slovenci.
Plaža Zrće sicer svoja vrata odpira 1. julija, iz hrvaškega štaba civilne zaščite pa so pred dnevi sporočili, da zaradi novonastale epidemiološke situacije nočnih klubov do nadaljnjega ne bodo zapirali, kar pomeni, da lahko ti obratujejo tudi v Zrćah. Ob tem so dodali, da smernice in navodila za delovanje klubov obstajajo, držati pa se jih morajo prav vsi klubi.

Profimedia

"V klubih v Zrćah prav tako varni, kot takrat, ko gredo v trgovino"

Odprtje klubov v Zrćah, kjer se vsako poletje odvijajo zloglasne zabave, je marsikoga presenetilo. Tea Cafuta, predstavnica klubov na plaži Zrče je za hrvaški Index situacijo nekoliko umirila in dejala, da verjamejo v to, da je "odprtje letošnje poletne sezone eden ključnih segmentov ohranjanja kontinuitete prihodov in obiskov turistov". Na Hrvaškem sicer velja, da so prireditve v zaprtih prostorih dovoljene pod strogo predpisanimi in določenimi pogoji, zato je prednost Zrć, so prepričani organizatorji, ta, da vsi njihovi dogodki in celoten program potekajo na prostem. Kot pravijo, je prostora veliko, kar ljudem omogoča ustrezno vzdrževanje predpisane fizične razdalje. "Turisti, pa tudi domači gostje, ki bodo to poletje obiskali hrvaško obalo, so v klubih v Zrćah lahko prav tako varni, kot takrat, ko gredo v trgovino, uporabljajo javni prevoz, bivajo v hotelu in apartmaju ali odhajajo na plažo," sporočajo v Zrćah in ob tem zagotavljajo, da bo za varnost ustrezno poskrbljeno, ves čas pa bodo spremljali tudi aktualno dogajanje, povezano s širjenjem koronavirusa. Kot pravijo, bodo storili vse, da bodo razmere ostale pod popolnim nadzorom. V priljubljenih klubih bodo po zagotovilih organizatorjev goste pri vhodu in na straniščih pričakala razkužila, mize in stoli bodo na primerni razdalji, zaposlenim in gostom bodo na vhodu merili tudi temperaturo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta