Kanadski premier sporočil, da ima virus in bo delal na daljavo

STA, Va
31.01.2022 17:11

Justin Trudeau, ki je januarja prejel tretji odmerek cepiva, je pozval Kanadčane, naj se cepijo, saj se država bori s porastom števila primerov covida in hospitalizacij zaradi različice omikron.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Justin Trudeau, ko se je v začetku januarja cepil tretjič. 

Reuters

Kanadski premier Justin Trudeau je sporočil, da je je okužen z novim koronavirusom, vendar nima hujših simptomov. "Počutim se dobro in ta teden bom še naprej delal na daljavo, pri čemer bom upošteval javnozdravstvene smernice," je premier zapisal na twitterju. Že prejšnji teden je povedal, da se bo izoliral, ker je bil izpostavljen koronavirusu.

Trudeau, ki je januarja prejel tretji odmerek cepiva, je pozval Kanadčane, naj se cepijo - in tudi s poživitvenim odmerkom -, saj se država bori s porastom števila primerov covida in hospitalizacij zaradi različice omikron. V provinci Ontario, kjer je tudi prestolnica Ottawa, morajo biti ljudje po izpostavljenosti koronavirusu v izolaciji deset dni, če niso cepljeni.

Ontario, najštevilčnejša kanadska provinca, naj bi od danes sicer začela blažiti omejitve in naj bi omogočila ponovno odprtje restavracij, barov, športnih prizorišč in kinodvoran.

V Ottawi so konec tedna potekali tudi množični protesti kanadskih tovornjakarjev, ki so nasprotovali obveznemu cepljenju pri prečkanju kanadsko-ameriške meje. Trudeau je prejšnji teden zagovarjal obvezno cepljenje in poudaril, da je 90 odstotkov voznikov že cepljenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta