Kanadsko podjetje naj bi v Srbiji našlo zelo bogato nahajališče zlata

M.R.
07.02.2020 11:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kanadska družba Medgold Resources naj bi v Srbiji naletela na bogato najdbo. Po poročanju srbskega časopisa Telegraf biznis naj bi namreč na jugu države ob meji z Bolgarijo in Makedonijo našli rudo, ki naj bi vsebovala dobrih 19 ton zlata. Najdba naj bi bila vredna dobro milijardo dolarjev oziroma okoli milijardo evrov. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2328850584071225&type=3{/facebookpost}
Omenjena družba ima dovoljenje za iskanje plemenitih kovin na dveh lokacijah na jugu Srbije. Prva lokacija je Donje Tlamino, druga pa Surlica, plemenite kovine pa iščejo na območju s skupno površino 192 kvadratnih kilometrov. Dovoljenje za iskanje so dobili leta 2016, nato so leta 2018 začeli vrtati prve vrtine, ki so že pokazale, da se v tleh nahaja tudi zlato. 
Na svoji spletni strani je 30. januarja Medgold Resources zapisal, da ocenjuje, da je na območju okoli 7,6 milijonov ton rude, ki naj bi na tono vsebovala okoli 3 grame zlata. Sicer naj bi bila za iskalce zlata dobičkonosna že ruda, ki ima na eno tono materiala gram zlata. 
Telegraf biznis poroča še, da je podjetje Medgold Resources, ki želi postati vodilno podjetje za iskanje zlata v Srbiji, naletelo tudi na sloj rude, ki je vsebovala več kot 8 gramov zlata na tono rude, poleg tega pa 193 gramov srebra na tono rude. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta