Kdo je morilec s teksaške šole? Na instagramu je objavil fotografijo pušk in pripisal, da ima skrivnost

Va
25.05.2022 10:52

"Bil je tisti, ki ne govori veliko. Oddelal je, vzel plačo, in to je to," je za CNN o Ramosu povedal sodelavec v verigi s hitro prehrano. Bivšega sošolca je začudilo, ko mu je poslal fotografijo orožja in torb, polnih streliva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Eva Mireles, učiteljica na šoli v Teksasu, ki si jo je 18-letni Salvador Ramos izbral za grozljiv morilski pohod, v katerem je umrlo 19 otrok, starih deset let in manj, in dva učitelja, je prva identificirana žrtev tega nepredstavljivega masakra. Učiteljica četrtega razreda je bila ubita, ko je poskušala pred napadalcem zaščititi svoje učence. Časopis Huffington Post je objavil pričanje šokirane sorodnice, da je bila Eva ponosna, da uči na šoli, ki jo obiskujejo v glavnem Latinoameričani. Mediji poročajo, da gre za šolo, ki jo obiskujejo učenci do vključno četrtega razreda.  

Prebivalci so v šoku. Mnogi so žrtve poznali, so sorodniki, prijatelji, sosedje.  
Reuters

Po novih podatkih policije so vse Ramosove žrtve iz iste učilnice, v katero se je bil zabarikadiral in začel streljati. Znanih je vse več podrobnosti o morilcu. "Bil je tih, tisti, ki ne govori veliko. Ni se veliko družil s sodelavci. Oddelal je, vzel plačo, in to je to," je za CNN povedal delavec v verigi s hitro prehrano v mestu Uvalde, kjer je bil zaposlen Ramos.  

Njegov bivši sošolec, s katerim sta občasno na daljavo igrala računalniške igrice, je povedal, da mu je Ramos poslal fotografijo orožja in streliva polnih torb. Ko ga je vprašal, čemu mu to, je odgovoril, naj ga ne skrbi. Dodal je, da ga prijatelj ne bi več prepoznal, če bi se videla.    

    

Po besedah Ramosovega sošolca, ki je želel ostati anonimen, so se vrstniki norčevali iz njega zaradi oblačil, ki jih je nosil, in spričo gmotnega položaja njegove družine. Tako da je Ramos vse redkeje prišel v šolo. Dokler ni preprosto nehal.       

EPA

Tri dni pred pokolom je bila na profilu na instagramu, za katerega je potrjeno, da je pripadal Ramosu, objavljena fotografija dveh pušk. V objavi je poznejši morilec označil več ljudi, tudi neznance. Nypost je objavil, da je eno od tagiranih začudilo, zakaj je označena v objavi popolnega tujca, in to ob fotografiji orožja. Ramos je ženski, ki ne živi v Teksasu, prek instagrama poslal tudi sporočilo, češ da ima manjšo tajno.

Minuli petek ga je instagramovka na tem družbenem omrežju spet vprašala, kaj ima ona z njegovim orožjem, in dobila odgovor, da jo je hotel samo tagirati. Ta torek je nato napisal, da bo zdaj zdaj. Ko ga je vprašala, kaj bo, je odgovoril, da ji pove pozneje. Ponovil je, da gre za skrivnost, in pripel emotikon s pokritimi usti ... 

Po tragediji so v mestu odprli začasni center za združitev družin.  
Reuters
Reuters

Preden je napadel na šoli, je Ramos v prepiru zaradi računa za telefon streljal na babico in jo poškodoval. Od spora z materjo je 18-letnik živel pri starih starših. Njegov dedek Rolando Reyes je za ABC News povedal, da ni vedel, da vnuk v hiši hrani orožje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta