Letališče Leipzig prvo v Nemčiji preseglo število poletov izpred pandemije

11.09.2021 09:56
Letališče Leipzig-Halle je v minulem mesecu zaznalo tako povečano število letalskih potnikov kot tudi okrepljen tovorni letalski promet.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Sagaj

Nemško letališče Leipzig-Halle v vzhodni Nemčiji je postalo prvo, ki je državi v mesecu dni zabeležilo več poletov kot v enakem obdobju pred pandemijo covida-19. Avgusta je namreč tamkajšnja kontrola zračnega prometa naštela 6693 vzletov in poletov, kar je pet odstotkov več kot avgusta 2019.

Gre pa za drugo najpomembnejše vozlišče za tovorni promet v državi, ki je v tej luči pomembno tudi za logističnega velikana DHL. Odpovedi letov v pandemiji ga zato niso prizadele v tolikšni meri kot druga letališča v Nemčiji. V minulem mesecu so zaznali tako povečano število letalskih potnikov kot tudi okrepljen tovorni letalski promet. Agencija Dpa je za primerjavo podala še številke s frankfurtskega letališča, sicer največjega v Nemčiji. Tam je bilo avgusta zabeleženih 28.882 vzletov in pristankov, kar predstavlja 62 odstotkov poletov v avgustu 2019.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta