Lukašenko bi govoril s Putinom: "Protesti niso nevarni samo za Belorusijo"

K. Š., STA
15.08.2020 12:51

Beloruski voditelj Aleksander Lukašenko je spričo množičnih protestov v državi povedal, da želi govoriti z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. "Agresija zoper Belorusijo narašča. Moramo stopiti v stik s Putinom, da lahko govorim z njim. Ker to je že nevarno, ne samo za Belorusijo," je dejal na današnjem srečanju s predstavniki vlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Zaščita Belorusije ni nič drugega kot zaščita našega celotnega prostora, zvezne države, in primer za druge. Če Belorusija tega ne bo zdržala, se bo ta val prelil tja," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal Lukašenko.
V beloruski prestolnici se je v petek zvečer znova zbralo več deset tisoč protestnikov, kljub temu da so se oblasti odločile izpustiti številne zapornike, prijete v dneh po spornih volitvah. Protesti proti policijskemu nasilju, samovolji oblasti Lukašenka in domnevnim prevaram na volitvah prejšnjo nedeljo so minili mirno.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta