Milanović ostro nad Izrael: Opravičilo za napade na mirovne enote Združenih narodov ne obstaja!

Va
15.10.2024 15:22

Predsednik Hrvaške se je odzval na izraelski napad na Unifil v Libanonu. Hrvaški vojak se vrača z misije, ali ga bo kdo nadomestil, se bodo na Hrvaškem še odločili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Milanović
EPA

Hrvaški predsednik in vrhovni poveljnik Zoran Milanović, ki ga do konca letošnjega leta čakajo predsedniške volitve, na katerih bo ponovno kandidiral, je danes obsodil izraelski napad na mirovne enote Združenih narodov Unifil v Libanonu.

"Obsojam Izrael, ogroža življenja Unifila. V misiji je bil tudi hrvaški vojak, zdaj se vrača na Hrvaško," je Milanović objavil na facebooku. Obsodil je "večkratne napade izraelskih obrambnih sil  (IDF) na pripadnike Združenih narodov v Libanonu, katerih naloga je ohraniti mir in varnost na tem območju", je zapisal. 

"Ne obstaja opravičilo za napade na pripadnike Unifila in edino, kar morajo vpletene strani, vključno z IDF, narediti, je, da takoj zaustavijo vsako obliko napada in pritiska na misijo Unifila," je oster hrvaški predsednik. Za Varnostnim svetom OZN je ponovil, da pripadniki in objekti mirovnih sil Združenih narodov ne smejo nikoli biti tarča napada. "Pripadniki Unifila si prizadevajo preprečiti eskalacijo spora, izraelski napadi nanje pa na žalost to preprečujejo in neposredno prispevajo k širitvi konflikta," je še opozoril predsednik Hrvaške. 

Ali bo pripadnika hrvaških oboroženih sil, ki se vrača iz Libanona, kdo zamenjal, se bo Hrvaška odločila naknadno, je dodal Milanović, upoštevajoč pri tem na prvem mestu varnostno situacijo, je poudaril.  

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta