Na Hrvaškem 334 novih primerov okužbe, še ena smrtna žrtev covida-19

STA, A.L.
04.09.2020 10:40

V minulih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 334 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, še ena oseba pa je zaradi covida-19 umrla, je danes objavil nacionalni štab civilne zaščite. Današnje številke so nekoliko nižje kot v četrtek, ko so v sosednji državi potrdili rekordnih 369 okužb, umrli so trije ljudje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na Hrvaškem imajo trenutno 2703 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 283 ljudi, med njimi je 15 priključenih na ventilatorje. V samoizolaciji je 9042 ljudi, je še sporočil hrvaški štab civilne zaščite.
Kot so dodali, so od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, potrdili skupno 11.428 okužb. Zaradi covida-19 je umrlo 195 ljudi, 8530 pa jih je okrevalo. Doslej so testirali skoraj 184.000 ljudi, od tega 4047 v zadnjih 24 urah.
Svoja dnevna sporočila o epidemiološkem stanju je že objavilo tudi nekaj županijskih štabov civilne zaščite. Zaenkrat je največ novih primerov znova v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so zabeležili 105 na novo okuženih. V primorsko-goranski županiji so potrdili 17 novih primerov okužbe, v istrski županiji pa tri.
V zagrebški klinični bolnišnici Dubrava so danes opozorili na poslabšanje trendov glede obolelih s covidom-19. Medtem ko so imeli v začetku tedna na zdravljenju zaradi covida-19 le enega človeka, je danes v njihovih bolniških posteljah 17 bolnikov.
Treba se je zresniti in bolj odgovorno spoštovati vsaj osnovne epidemiološke ukrepe, ker hrvaški zdravstveni sistem ni pripravljen na spopad z nadaljevanjem takšnega trenda v prihodnjih mesecih, je v jutranjem programu hrvaške televizije (HTV) ocenil koordinator bolnišničnega zdravljenja obolelih s covidom-19 v bolnišnici Dubrava Ivica Lukšić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta