Na Hrvaškem največ okužb v štirih dalmatinskih mestih, hrvaški zavod za javno zdravstvo sprejel nove ukrepe

M.R.
12.08.2020 15:29

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 130 novih primerov okužb s koronavirusom. Dobršen del novih okužb je povezan z nočnimi klubi v Novalji na Pagu, Makarski, Vodicah in Viru, je povedal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Hrvaška ima sicer trenutno 686 aktivnih primerov okužb, v bolnišnicah pa je 117 bolnikov s covid-19. Capak poudarja, da trenutno sicer ni večjih žarišč, da pa se ljudje vračajo z dopustov, med okuženimi pa naj bi bilo veliko mladih. Povprečna starost okuženih je 34 let. Mladi naj bi se okužili na zabavah in ob drugih oblikah druženja. 

Če se pojavi okužba, bodo klub začasno zaprli

Capak je povedal, da so včeraj predlagali vladi, da bi zaprte dele nočnih klubov zaprli in prepovedali vstop. Tako bi se lahko na predlog omenjenega zavoda ljudje lahko zbirali le v odprtih prostorih nočnih klubov. Prav tako bi zaprli plesišča, skupine ljudi pa bi omejevali z mizami. Po novem bodo poleg civilne zaščite nadzor vršili tudi sanitarni inšpektorji. 
Novost naj bi bila še, da bodo zaprli tudi klube, v kateri se bodo pojavile okužbe. Nato naj bi testirali vse zaposlene in razkužili vse prostore. Tisti, ki bodo pozitivni med zaposlenimi, bodo morali v samoizolacijo. Ob tem pa Capak pomirja, da gre za začasen ukrep. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta