Na območju Dubrovnika skoraj 7 metrov visoki valovi, močan veter pihal v Splitu, sneg težave povzroča tudi drugod po Evropi

M.R.
09.12.2021 11:56

Obilne snežne padavine povzročajo težave tudi v nekaterih drugih evropskih državah in tudi pri naši južni sosedi Hrvaški.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po poročanju spletnega portala Index so imeli splitski gasilci zaradi močnega juga, ki je ponoči pihal s hitrostjo do 112 kilometrov na uro, veliko dela. Tako je zaradi močnega vetra obstajala nevarnost, da se bo zrušil celotni gradbeni oder, kar so preprečili gasilci, so pa na ulico padale deske z njega.

Gasilci so morali posredovati, ko je v središču mesta drevo padlo na osebno vozilo, odstranjevati so morali tudi veje, ki so padale z dreves na ulice. Še močneje je jugo zapihal na Biokovu pri Splitu, kjer je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 130 kilometrov na uro. 

Hrvaška meteorološka služba poroča, da so bili na dubrovniškem območju valovi visoki 6,9 metra. V Vodicah je morje poplavilo tamkajšnjo riviero, prav tako je v Splitu morje na plažah, ki gledajo proti jugu, naneslo kamne in prod. Splitski rivieri pa je bilo tokrat prizanešeno, še poročajo na portalu Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta