Nancy Pelosi po napadu na soproga: "Strti smo in travmatizirani." Napadalec v njeni hiši iskal političarko

STA, Va
30.10.2022 14:06

Storilca, ki se je z 82-letnim Paulom Pelosijem ruval s kladivom, je v domu Pelosijevih v San Franciscu ustavila policiija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija in FBI pred hišo Pelosijevih v San Franciscu. 

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je v soboto sporočila, da je, in njena družina, strta in travmatizirana zaradi petkovega napada na njenega moža Paula Pelosija na njunem domu v San Franciscu. Zahvalila se je policiji in reševalnim službam za hiter odziv.

"Najini otroci, vnuki in jaz smo zaradi smrtno nevarnega napada na našega Popa zlomljeni in travmatizirani," je o incidentu v pismu, objavljenem na twitterju v soboto zvečer, zapisala Pelosijeva."Hvaležni smo za hiter odziv organov pregona in reševalnih služb ter za življenjsko pomembno zdravstveno oskrbo, ki jo prejema," je dodala v svojem prvem komentarju napada. Ob tem je javnost obvestila, da se zdrvstveno stanje njenega moža, ki je bil po napadu operiran, še naprej izboljšuje.

Zakonca Pelosi.
EPA

42-letni osumljenec David Depape je v petek zgodaj zjutraj vstopil v hišo Pelosijevih in začel iskati predsednico kongresa. Naletel je na njenega 82-letnega soproga, s katerim sta se začela ruvati in nekdo je prvi zagrabil za kladivo. Policisti, ki so iz za zdaj še neznanega razloga prišli v hišo, so opazili, da ima Depape kladivo in da je začel z njim udarjati po Pelosiju, nakar so ga aretirali. Obtožen je poskusa umora, napada na ostarelo osebo, vloma in drugih kaznivih dejanj.

Paula Pelosija, ki je med drugim dobil poškodbe lobanje, so hitro odpeljali v bolnišnico. Medtem je prestal operacijo in okreva. Napadalca, pristaša teorij zarot, so prav tako odpeljali na zdravljenje po spopadu z dvakrat starejšim finančnikom Pelosijem.

Nancy Pelosi je bila v času napada v Washingtonu. Napad je ostro obsodil večji del ameriških politikov, tudi republikanskih, Pelosi pa je vso podporo izrazil tudi predsednik ZDA Joe Biden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta