Nov Applov telefon zasnovan za nove funkcije umetne inteligence

STA, A.L.
09.09.2024 20:40

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes napovedal, da bo njegov nov telefon iPhone 16 zasnovan posebej za nove funkcije umetne inteligence.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V podjetju namreč želijo povečati prodajo in pokazati, da lahko tekmujejo v tej bitki.

Izvršni direktor Appla Tim Cook, ki se je pred dnevi mudil v Sloveniji, je na današnjem dogodku na sedežu podjetja v Silicijevi dolini izrazil navdušenje nad novim modelom in njegovimi zmogljivostmi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnji model telefona je zasnovan za nove funkcije umetne inteligence. Gre za sistem Apple Intelligence, ki ga je družba predstavila junija. Med drugim vključuje urejanje fotografij z umetno inteligenco, prevajanje ter nekatere majhne in ustvarjalne spremembe pri izmenjavi sporočil SMS.

Analitiki po pisanju AFP pričakujejo, da bodo razvijalci programske opreme stremeli k temu, da bodo aplikacije in storitve prilagojene generativni umetni inteligenci, kar da bo spodbudilo prodajo iPhonov.

V drugem letošnjem četrtletju je družba na račun svojega telefona zabeležila približno 60 odstotkov vseh prihodkov. Ker uporabniki vse dlje uporabljajo stare modele, so se Applovi prihodki sicer začeli znova povečevati šele v zadnjem času.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta