Nova droga ali panika in "psihološki trik"? Zato po Evropi vse več mladih zvečer ne upa od doma

Va
02.06.2022 16:30

Nazadnje je več kot 300 mladih Francozov z različnih koncev države prijavilo, da so na koži opazili sledi vboda neznanega izvora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Iz Belgije, Nizozemske, Velike Britanije in zdaj tudi Francije poročajo o vse več prijavah nenavadnih dogodkov v nočnih klubih, diskotekah, na koncertih. Nazadnje je več kot 300 mladih Francozov z različnih koncev države prijavilo, da so zjutraj na koži opazili sledi vboda, običajno s spremljajočo modrico,  neznanega izvora. Številne je prejšnjo noč, ko so se zabavali, obšla nenadna slabost, občutili so vrtoglavico ali celo omedleli. Med žrtvami naj bi bila v glavnem dekleta. 

Iz strahu številni ne obiskujejo več koncertov in podobnih javnih dogodkov, pristojni pa še ne znajo odgovoriti, ali gre le za paniko, celo neke vrste psihološki trik, ali pa se je na trgu morda pojavila nova droga. Kolikor je znano, do zdaj nobena žrtev ni prijavila spolne zlorabe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta