Osumljenca za umor slovaškega novinarja naj bi bila vpletena tudi v umor slovaškega podjetnika

STA, ČK
13.05.2019 22:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Februarski protest v Bratislavi, na prvo obletnico smrti mladega novinarja in njegove zaročenke.
Reuters

Osumljenca za umor slovaškega preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka so danes povezali tudi z umorom slovaškega podjetnika, je sporočila slovaška policija.
Dve osebi iz primera umora Jana Kuciaka sta bili obdolženi vpletenosti v umor poslovneža na njegovem domu decembra 2016, je na facebooku objavila slovaška policija. Policija je objavila tudi, da gre za dva moška z inicialkami T. S. in M. M. Dodali so še, da so morilsko orožje, strelno orožje, našli v reki. Po navedbah lokalnih medijev naj bi bil žrtev umora slovaški podjetnik Peter Molnar iz kraja Kolarovo na zahodu Slovaške.
V zvezi z umorom novinarja Kuciaka in njegove zaročenke februarja 2018 so doslej obdolžili poleg omenjene dvojice še slovaškega podjetnika Mariana Kočnerja, čigar posle je preiskoval Kuciak, ter Kočnerjevo nekdanjo prevajalko Aleno Zs. Slednjo so v začetku leta obdolžili še enega umora; leta 2010 naj bi bi bila vpletena v umor nekdanjega župana. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta