Pa je bil zastrupljen, pa ni bil: Ugibanja gredo v smeri, da Navalnega zadržujejo v Rusiji, da bi izginile sledi zastrupitve

ZUR
21.08.2020 19:45

Ruskega politika zdravniki v Omsku nočejo spustiti na nemško letalo, češ da njegovo zdravstveno stanje ni dovolj stabilno, njegovi sodelavci zatrjujejo, da ga zadržujejo le, da bi izginile vse sledi zastrupitve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstvena ekipa bolnišnice v Omsku daje novinarjem izjave o zdravstvenem stanju Alekseja Navalnega. 
EPA

Zdravniki iz bolnišnice v ruskem Omsku menda niso odkrili dokazov, da bi bil ruski opozicijski aktivist Aleksej Navalni zastrupljen. "V njegovem organizmu nismo našli strupov ali sledi strupov," je danes povedal namestnik glavnega zdravnika Anatolij Kaliničenko. O premestitvi 44-letnika v Nemčijo je Kaliničenko pojasnil, da njegovo stanje ni stabilno in da pot odsvetujejo. Primarij bolnišnice v Omsku Aleksander Murakovski je povedal, da je Navalni v komi zaradi nizke ravni sladkorja v krvi, kar se je zgodilo zaradi motenj v presnovi: "Imamo delovno diagnozo. Glavna je motnje v presnovi."
Iz Kremlja so medtem sporočili, da je odločitev o premestiti Navalnega v nemško bolnišnico v celoti v rokah zdravnikov. Iz Nemčije je namreč v Omsk po Navalnega prispelo letalo nemške nevladne organizacije Cinema For Peace, katere ustanovitelj je Slovenec po rodu Jaka Biziilj, je poročala RTV Slovenija. Tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmaiš je zdravnikom v bolnišnici v Omsku očitala, da z nasprotovanjem premestitvi Navalnega v Nemčijo neposredno ogrožajo njegovo življenje in da želijo, da ostane še nekaj dni v Rusiji zgolj zato, da bi iz njegovega organizma izginile vse sledi strupa. Bizilj je sicer upal, da bodo Navalnega lahko prepeljali v Nemčijo že jutri. Medtem je direktor protikorupcijskega sklada Navalnega Ivan Ždanov novinarjem dejal, da mu je osebje v bolnišnice povedalo, da so ugotovili strup in da mora osebje zato preventivno nositi zaščitna oblačila. Sodelavec Navalnega Leonid Volkov je popoldne v Berlinu novinarjem sporočil, da so nemški zdravniki "pred nekaj minutami" le dobili dostop do Navalnega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta