Pandemijo so pustili za seboj: Lufthansa bo zvišala plače nemškemu kabinskemu osebju

STA, Gr.G.
01.11.2022 15:23

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je v tretjem četrtletju dobro posloval in ustvaril 809 milijonov evrov čistega dobička.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo zvišal plače 19.000 članom kabinskega osebja v Nemčiji. Skladno z enoletnim dogovorom, ki ga je podjetje sklenilo s sindikatom, se bodo januarja 2023 plače kabinskega osebja zvišale za 250 evrov, julija pa bo sledilo še 2,5-odstotno zvišanje.

Za kabinsko osebje z najnižjimi plačami se bodo tako plače po navedbah Lufthansa zvišale za 17 odstotkov, tistim, ki sodijo v najvišji plačni razred, pa za devet odstotkov. "S tem uresničujemo našo odgovornost do zaposlenih in krepimo naš položaj dobrega zaposlovalca," je ob napovedi zvišanja plač povedal vodja Lufthansinega osebja Michael Niggemann. Lufthansa je letos že pristala na zvišanje plač pilotom in letališkemu osebju.

Reuters

Visoka inflacija, ki se je oktobra v Nemčiji povzpela na rekordnih 10,4 odstotka, je sicer sprožila plaz zahtev za višje plače v številnih sektorjih v največjem evropskem gospodarstvu. Letalska industrija se ob tem sooča še s pomanjkanjem delavcev, ki so brez dela ostali v času pandemije covida-19, nato pa so panogo zapustili.

Lufthansa je sicer prejšnji teden poročala o dobrem poslovanju v tretjem četrtletju, ko je ustvarila 809 milijonov evrov čistega dobička. Kot je povedal izvršni direktor skupine Carsten Spohr, je podjetje pandemijo "pustilo za seboj" in v prihodnjih mesecih pričakuje okrepljeno povpraševanje po letalskih storitvah.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta