Pisali s(m)o leto 2019: Spopad svetov ali Greta Thunberg je vse tisto, kar Donald Trump ni. In obratno

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
01.01.2020 04:58

Na eni strani gledamo nazadnjaške, vase zaverovane politike, z druge strani prihajajo mlade, bolj progresivne sile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
73-letni Donald Trump
Reuters

Kakšen nesmisel. Greta bi morala delati na svojem problemu jeze, nato pa si ogledati s prijateljem star dober film. Sprosti se, Greta, sprosti se!"
"Trenutno sproščeno gledam star dober film s prijateljem."
Natanko tako so izgledale stvari v zadnjih dneh drugega desetletja 21. stoletja. Komunikacija preko družbenih omrežij, konkretno v tem primeru preko twitterja. Toda z besedami se 12. decembra, ko sta nastala zgornja zapisa, nista verbalno spopadla dva popolna anonimneža. Prvi tvit je spisal predsednik najmočnejše države na planetu, 73-letni Donald Trump. Z neprikrito ironijo mu je odpisala neformalna voditeljica najmočnejšega svetovnega ekološkega gibanja, še ne 17-letna Greta Thunberg.
Trump je bil tistega dne jezen, zelo jezen. Ugledna ameriška revija Time je namreč rosno mlado Greto razglasila za osebnost leta - nekaj, kar je njemu uspelo šele pri 70 letih ob izvolitvi za predsednika leta 2016, pa še to v negativnem smislu, saj so ga razglasili za predsednika Razdruženih držav Amerike. Pred tem so dolga leta stene njegovih klubov za golf krasile naslovnice revije Time s Trumpovo sliko in naslovjem: osebnost leta. Problem je le v tem, da so bile prav vse fotomontirane, torej ponarejene.

Predsednica Evropske komisije je postala 61-letna Nemka Ursula von der Leyen
EPA
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta