Pokvaril 600 doz cepiva Moderne, ker verjame, da je koronavirus zarota. Zdaj se sprašujejo, kako se je lahko sploh izšolal za farmacevta

STA, VČ
01.02.2021 21:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Farmacevt iz ameriškega Wisconsina Steven Brandenburg je 24. in 25. decembra lani nalašč vzel iz hladilnika okrog 600 doz cepiva Moderne proti koronavirusu, da jih je pokvaril, ker je prepričan, da je cepivo škodljivo. Brandenburga so aretirali in ostal je brez službe, a je še vedno prepričan, da gre za  teorijo zarote.

Američan vztraja, da cepivo proti koronavirusu povzroča neplodnost in vsebuje mikročipe, s katerimi potem vlada nadzira cepljene. Sodni dokumenti iz Wisconina med drugim kažejo tudi, da je Brandenburg prepričan, da je Zemlja ploščata, nebo pa ni resnično. V ZDA se že sprašujejo, kako se mu je uspelo izšolati za farmacevta.

Brandenburg je 24. decembra vzel iz hladilnika cepivo in ga pustil na toplem tri ure. To je potem ponovil naslednjo noč, ko je doze odkrila njegova sodelavka Sarah Sticker. Bolnišnica Aurora v Graftonu, kjer je lekarna, je sprva sporočila, da je šlo za napako. Vendar pa je Stickerjeva takoj posumila v sodelavca, ki ji je pred tem mesece dolgo polnil glavo s svojimi teorijami zarote. Prijavila ga je in 30. decembra je potem dejanje priznal. "Cepivo sem pustil zunaj, da ne bo učinkovito, ker sem prepričan, da je škodljivo," je povedal preiskovalcem.

V bolnišnici so s tem pokvarjenim cepivom 26. decembra cepili 57 ljudi. Potem so morali vse cepiti znova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta